Roeblev stuurt Murray in twee sets naar huis Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Andrej Roeblev heeft zich ten koste van Andy Murray geplaatst voor de kwartfinales van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. De als vierde geplaatste Rus was in twee sets te sterk voor de winnaar van 2009: 7-5, 6-2.

In de eerste set ging het lange tijd gelijk op in Ahoy. In de elfde game leverde de 33-jarige Murray echter zijn service in met een dubbele fout, waarna de Schot in de volgende game twee breakpoints niet wist te benutten en de eerste set met 5-7 verloor.

Murray, die in de eerste ronde Robin Haasse in drie sets versloeg, kon in de tweede set tot 2-2 meekomen, maar wierp daarna de handdoek. Roeblev wist de set vervolgens zonder problemen met 6-2 naar zich toe te trekken.

Andrej Roeblev in actie tegen Andy Murray ANP

Roeblev, de nummer acht van de wereld, speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen de Belg David Goffin en de Fransman Jeremy Chardy.

In het tweede duel van de avond had de Rus Karen Chatsjanov weinig moeite met de Brit Cameron Norrie. Het werd 6-2, 6-2 en daarmee verzekerde Chatsjanov zich van een plek in de kwartfinales. Daarin moet hij het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de Pool Hubert Hurkacz en Stefanos Tsitsipas uit Griekenland.

Exit Medvedev en Zverev

Eerder op de dag werd het toernooi in Rotterdam al in de eerste ronde beroofd van de nummers één en drie van de plaatsingslijst. Daniil Medvedev verloor van Dusan Lajovic en Alexander Zverev ging ten onder tegen Aleksandr Boeblik.

STER reclame