Luke Shaw in duel met Andros Townsend

Manchester United en Leicester City lopen averij op in Premier League

Manchester United en Leicester City, de achtervolgers van Manchester City in de Premier League, hebben beide averij opgelopen.

United kwam uit bij Crystal Palace niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De ploeg uit Manchester werd gaandeweg de eerste helft sterker, maar dat vertaalde zich slechts in twee gevaarlijke schoten. De poging van Nemanja Matic werd door keeper Vicente Guaita knap uit de kruising getikt, het schot van Rashford ging net naast.

Echt boeien kon het allemaal niet. Ook na de rust bleef het matig, al kwam Crystal Palace wel wat beter voor de dag. Het hield United vaker op eigen helft, maar iets creëren was er niet bij.

Alleen in de slotminuut was het nog bijna raak: Patrick van Aanholt stuitte van dichtbij op doelman Dean Henderson.

Leicester mag niet klagen

Nummer drie Leicester City moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel bij Burnley. En daar mocht Leicester niet over klagen.

Burnley-aanvoerder Ben Mee in duel met Wilfred Ndidi

In de Premier League heeft nummer drie Leicester City twee punten verspeeld bij Burnley: 1-1. En daar mocht Leicester niet over klagen.

Burnley kwam al na vier minuten op 1-0 via Matej Vydra, die toesloeg na gepruts van Hamza Choudhury. Vervolgens ontspon zich een boeiend gevecht met kansen over en weer.

De gelijkmaker van Leicester na ruim een half uur was bijzonder fraai: Kelechi Iheanacho verlengde een pass van Wilfred Ndidi met een rake volley à la Dennis Bergkamp.

Pijp leeg

Na de rust begon Burnley sterk en was Chris Wood twee keer dicht bij de 2-1. Beide keren redde doelman Kasper Schmeichel met zijn vingertoppen. Een schot van Ashley Westwood kwam nog op de paal en daarna raakte de pijp leeg.

Leicester kwam nog wel opzetten, maar dat leverde niet meer op dan een schot van Youri Tielemans op de paal.

Sheffield United boekte een 1-0 overwinning op Aston Villa. Na een half uur was David McGoldrick verantwoordelijk voor de winnende goal voor de hekkensluiter, die ruim een half uur met tien man speelde na een rode kaart voor Phil Jagielka.