Alexander Mühling (r) viert zijn treffer met Finn Porath

Kiel wint duel der reuzendoders in DFB Pokal; Leipzig elimineert Wolfsburg

Holstein Kiel heeft zich voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst voor de halve finales van het Duitse bekertoernooi. De nummer twee uit de Tweede Bundesliga was in de kwartfinales met 3-0 te sterk voor vierdeklasser Rot-Weiss Essen. Ook RB Leipzig bereikte de halve finales door een 2-0 zege op VfL Wolfsburg.

In Essen was het een strijd tussen twee reuzendoders. Rot-Weiss Essen, uitkomend in de Regionalliga West, schakelde in de kwartfinales het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz met 2-1 uit. Kiel zorgde in de tweede ronde voor een sensatie door Champions League-winnaar Bayern na strafschoppen te elimineren.

Essen - dat in 1953 al eens de beker won en in 1994 nog eens in de finale stond - begon met goede moed aan het duel, maar Kiel nam het heft al snel in handen.

Na een klein half uur leverde dat de voorsprong op door Alexander Mühling, die een wel heel makkelijk gegeven penalty benutte. Rot-Weiss-keeper Daniel Davari wierp nog wel een blik op zijn drinkbeker, waarop een briefje met aantekeningen zat geplakt, maar dook toch in de verkeerde hoek. Twee minuten later stond het al 2-0, toen Janni Serra bij de tweede paal binnentikte.

In de tweede helft probeerde Rot-Weiss Essen het wel, maar het klasseverschil was te groot. Vlak voor tijd schoot invaller Joshua Mees nog de 3-0 binnen voor Kiel.

Weghorst mist strafschop

RB Leizpig bereikte de halve finales ten koste van VfL Wolfsburg: 2-0. In de eerste helft hadden beide ploegen flinke kansen. Justin Kluivert kopte namens Leizpig slap in en Wout Weghorst verprutste een strafschop. Hij gleed uit en schoot ver over.

RB Leipzig bereikt ten koste van VfL Wolfsburg halve finales DFB Pokal

Na rust heerste Leipzig en waren Yussuf Poulsen (via het been van Xaver Schlager) en invaller Hwang Hee-chan (in de rebound) trefzeker.