De SUV is bij het ongeluk deels in elkaar gedrukt door de vrachtwagen AFP

Bij een verkeersongeluk in de Amerikaanse staat Californië zijn zeker dertien doden gevallen. Een vrachtwagen botste op een SUV met 25 inzittenden, zowel volwassenen als kinderen.

Het is niet duidelijk waarom zoveel mensen in deze auto zaten. De politie is een onderzoek gestart naar mensensmokkel.

De SUV is aan de bestuurderskant volledig in elkaar gedrukt. Onder de doden is de 22-jarige bestuurder. De andere omgekomen inzittenden waren tussen de 20 een 55 jaar oud. Volgens de politie zijn sommige slachtoffers uit de wagen geslingerd.

Veel doden na botsing met overvolle SUV

De gewonde inzittenden zijn tussen de 16 en 55. Ze zijn overgebracht naar meerdere ziekenhuizen in de buurt. Ook de bestuurder van de vrachtwagen raakte gewond, maar is niet in levensgevaar.

Volgens het Mexicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn onder de doden zeker tien Mexicanen. Ook zijn er Mexicaanse gewonden.

Plek voor maximaal acht

Het ongeluk was volgens Amerikaanse media op een rustige weg, vlak bij de Mexicaanse grens. Het is niet duidelijk hoe de vrachtwagen en de SUV met elkaar in botsing zijn gekomen. Er lopen meerdere politieonderzoeken naar de toedracht.

Het automodel, de Ford Expedition, is afhankelijk van het model geschikt voor vijf tot acht inzittenden. "Het is duidelijk dat deze auto niet was bedoeld voor zoveel mensen", zegt een woordvoerder van de politie.

STER reclame