Tsitsipas opent ABN Amro-toernooi met zege op taaie Gerasimov Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Stefanos Tsitsipas is het ABN Amro-toernooi begonnen met een zege op de Wit-Rus Egor Gerasimov. In Rotterdam bleek Gerasimov een taaie tegenstander, maar Tsitsipas klaarde desondanks de klus in twee sets: 7-6, 7-5.

In de eerste set wisten beide spelers elkaar één keer te breken, waarna de tiebreak de beslissing bracht: 7-4. De tweede set kende hetzelfde patroon, met beide spelers die hun service een keer inleverden. Tsitsipas liet het deze keer echter niet tot een tiebreak komen. Na een uur en 55 minuten speelde Gerasimov de bal in het net en eindigde de laatste set in 7-5.

Tsitsipas is naar Rotterdam afgereisd als een van de favorieten. De Griekse nummer zes van de wereld aast samen met Daniil Medvedev (3), Alexander Zverev (7) en Andrej Roeblev (8) op een eerste eindzege in Rotterdam.

Indruk in Australië

Tsitsipas maakte vorige maand indruk op de Australian Open. Hij schakelde in de kwartfinales Rafael Nadal in vijf sets uit. De halve finale was het eindstation in Melbourne, daarin bleek Medvedev te sterk.

Stanislas Wawrinka werd eerder op de dag al in de eerste ronde van het tennistoernooi uitgeschakeld. De winnaar van 2015 en verliezend finalist in 2019 ging in twee sets onderuit tegen de Rus Karen Chatsjanov (4-6, 5-7).

Op de wereldranglijst ontlopen de twee elkaar slechts één plek met Wawrinka als nummer twintig en Chatsjanov een positie lager. Ook op de baan in Ahoy was het verschil klein, maar Chatsjanov was op de beslissende momenten scherper.

Wawrinka na eerste ronde al uitgeschakeld in Rotterdam Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Chatsjanov nam in de eerste set het initiatief met een 3-1 voorsprong en speelde de set vervolgens uit. In de tweede set lag het initiatief weer bij Wawrinka, maar bij 5-4 was het aan Chatsjanov, die met drie games achter elkaar de winst naar zich toetrok.

Tweede zege op Wawrinka in twee dagen

Voor de Rus was het de tweede zege op de Zwitser in twee dagen. Maandag kwamen de twee elkaar al tegen in het dubbeltoernooi. Chatsjanov en zijn dubbelpartner Andrej Roeblev zetten daarin Wawrinka en Dusan Lajovic opzij in drie sets.

De beste prestatie van de 24-jarige Chatsjanov in Rotterdam is een plek in de achtste finales in 2020.

STER reclame