VVV maakt zich op voor halve finale: 'Dit is een heel bijzonder duel'

De prijzenkast van VVV-Venlo is niet groot, maar de KNVB-beker staat er wel in. Veel bekersuccessen heeft men niet gekend in Venlo, maar 1959 werd het toernooi wel gewonnen.

Men moest tot 1988 wachten tot überhaupt de halve finale weer eens werd gehaald. Nadat Feyenoord in de kwartfinales werd verslagen, verloor VVV van Roda JC. Vandaag heeft VVV tegen Vitesse opnieuw een unieke kans om de finale van het bekertoernooi te behalen.

"Ik denk de laatste tijd steeds meer aan die halve finale van 1988. En als ik er zelf niet aan denk, word ik er wel aan herinnerd door mijn omgeving", erkent Stan Valckx. De huidig technisch directeur van VVV stond 33 jaar geleden als speler op het veld en weet hoe bijzonder dus succes is in Noord-Limburg.

"Het is een unicum. En als je zo dichtbij bent wil je natuurlijk ook de finale halen. Hopelijk kunnen we een nieuwe prijzenkast kopen want deze zou er niet meer inpassen."

VVV viert de 2-1 tegen NEC in de kwartfinale van de KNVB-beker ANP

De 20-jarige Simon Janssen is een kind van de regio en zag zijn club dus nog nooit zo ver komen. "Dit wordt een hele grote wedstrijd voor ons. We hebben een kans om een prijs te pakken en dat gebeurt niet zo vaak bij VVV. Al is het zover nog lang niet natuurlijk."

"Ook voor onze buitenlandse spelers is het een grote wedstrijd. Zij hebben ook nog nooit een halve finale van de beker gespeeld. Het is gewoon erop of eronder voor ons."

Vanavond is in Arnhem Vitesse de tegenstander. In de competitie won VVV in eigen huis met 4-1, dankzij vier treffers van Giorgos Giakoumakis. Afgelopen weekend won juist Vitesse met dezelfde cijfers. "Morgen is dus de finale tussen ons en als we die winnen gaan we naar de finale", grapt Valckx.

"Het zegt wel iets over dit vreemde seizoen zonder publiek. Het verval is vaak groot. Dat zie je bij veel clubs. Er zijn veel verrassingen", ziet Valckx.

Supporters

Speciaal voor deze wedstrijd maakte VVV een speciale sjaal en bracht de club het shirt uit 1959 opnieuw uit. Allemaal om de supporters mee te kunnen laten genieten van dit succes. "Zonder corona waren er heel veel mensen met ons meegegaan. Nu hebben ze iets extra's en hopen we dat ze thuis kunnen juichen na het laatste fluitsignaal."

Een ding weet VVV zeker. Na de wedstrijd van vandaag mogen ze sowieso naar de Kuip. Aanstaande zaterdag wacht daar namelijk de wedstrijd tegen Feyenoord. "Kunnen vast daar even snuffelen."

STER reclame