Haase geeft voorsprong weg tegen Murray bij ABN Amro-toernooi Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Robin Haase heeft op de eerste dag van het ABN Amro-toernooi een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om tennisgrootheid Andy Murray te verslaan en de tweede ronde te bereiken in Rotterdam.

Hij was lange tijd de betere speler, stond met 3-0 voor in de derde set, maar liet zich na tweeënhalf uur spelen toch aftroeven door de Britse drievoudig grandslamwinnaar en voormalig nummer een van de wereld: 6-2, 6-7 (2), 3-6.

Akelig leeg Ahoy

Beide 33-jarige spelers zijn op de weg terug na blessures, maar Haase (knie) tikt zijn oude niveau gemakkelijker aan dan Murray (heup). Hij liet met gevarieerd en slim spel Murray in het begin lopen en de fouten maken.

Murray voelde zich duidelijk niet lekker in het akelig lege Ahoy (vanwege de coronapandemie is er geen publiek toegestaan), want hij begon steeds meer op zichzelf te foeteren.

Orange Pictures

Haase's tactiek had echter steeds wat minder succes en Murray sleepte er een tiebreak uit in de tweede set. Hij won die, maar leek toch op weg naar de uitgang toen Haase op 3-0 kwam in set drie.

De Hagenaar vergiste zich echter in Murrays karakter en klasse.

Haase's laatste optreden in Ahoy?

"Hij maakt opeens de returns dieper en harder en toen ging het hard", zei Haase na afloop. "Of dit mijn laatste keer in Ahoy was? Die vraag krijg ik al zes jaar. Ik ben een beetje moe om die weer te beantwoorden."

Haase: 'Mijn laatste keer in Ahoy? Ben beetje moe om die vraag te beantwoorden'

Naast Murray bereikten maandag ook een andere Brit, Cameron Norrie, de Japanner Kei Nishikori en de Hongaar Márton Fucsovics de tweede ronde.

STER reclame