NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Gorbatsjov is 90 • Seksistische tweets aan politici

Michail Gorbatsjov mocht deze week 90 kaarsjes uitblazen. Hubert Smeets van het platform Raam Op Rusland blikt terug op de carrière van de oud-Sovjetpresident. Hij vertelt dat Gorbatsjov in de staatsmedia nog altijd de schuld krijgt van veel problemen en over zijn eigen zenuwen toen hij de Sovjetleider interviewde.

Verder blijkt uit onderzoek van Coen van de Ven van de Groene Amsterdammer dat 10 procent van de tweets aan vrouwelijke politici haatdragend is. Theatermaker en politiek historicus Eveline van Rijswijk brengt in haar column een ode aan een Kamerlid in spe. Fred Grapperhaus blikt terug op zijn ministerschap. En komiek Ronald Snijders vertelt over zijn podcast Leven volgens K. Schippers.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl