Moeizame zege Heracles op NAC

Heracles Almelo heeft een moeizame 2-1 zege geboekt bij NAC Breda, dat al na negentien minuten met tien man stond.

NAC kwam na een open begin op 1-0. Matthew Amoah kreeg de bal na gestuntel van Mark-Jan Fledderus voor het intikken. Csaba Féher moest even later met rood van het veld na een wilde charge.

Dat gaf Heracles de kans een overwicht op te bouwen. NAC werd gered door de paal, maar scoorde ook zelf bijna: een strafschop van Donny Gorter werd gestopt door Remko Pasveer.

Heracles kreeg na rust een aantal beste kansen. Zo was Darl Douglas twee keer dicht bij de 1-1. Aan de andere kant verzuimde Kees Luijckx de 2-0 binnen te glijden. Een geplaatst schot van Fledderus betekende 1-1. Even later kopte Glynor Plet knap de 1-2 binnen. Everton kreeg in de slotfase nog een tweede gele kaart en kon dus ook voortijdig de kleedkamer opzoeken.

NAC-aanvoerder Rob Penders speelde zijn laatste thuisduel na elf jaar trouwe dienst.