De tweede plaats is het doel van AZ dit seizoen en met de 4-2 zege op Feyenoord zetten de Alkmaarders die ambitie zondag luister bij. "We willen de 'best of the rest' worden en zijn aardig op weg", sprak trainer Pascal Jansen. "Maar niet meer dan dat."

Het verschil met nummer twee PSV, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Ajax, is nog maar twee punten. Op 21 maart komt PSV nog naar Alkmaar. "We blijven op PSV jagen", zei Jansen.

Spits Myron Boadu, die drie keer scoorde tegen Feyenoord, kijkt vooral naar de eerstvolgende tegenstander op 7 maart, Vitesse in Arnhem. "De tweede plek is zeker ons doel, maar nu eerst door naar Vitesse, ook een goede ploeg."

De stand in de eredivisie na de 24ste speelronde. NOS

Voor Feyenoord is de tweede plaats uit zicht. De Rotterdammers staan op de vijfde plaats en hebben acht punten achterstand op PSV en zes op AZ. "Alles kan nog", bleef coach Dick Advocaat positief. "Dat geldt voor ons en ook voor de anderen."

Voor Feyenoord blijft de doelstelling zoals die was. "Europees voetbal halen", zegt middenvelder Leroy Fer. Dat kan ook via de play-offs, mochten de Rotterdammers vijfde blijven.

Kijk hieronder naar de reacties van Dick Advocaat en Leroy Fer.

STER reclame