Peter Bosz treurt na een treffer van Freiburg.

Trainer Bosz sluit dramatische februarimaand Bayer Leverkusen af met nederlaag

De maand februari is voor Peter Bosz een maand geworden om snel te vergeten. Zondagavond ging zijn ploeg met 1-2 onderuit tegen SC Freiburg. Daarmee heeft Leverkusen in februari slechts één van de zeven wedstrijden gewonnen, met als grootse domper de bekeruitschakeling tegen vierdeklasser Rot-Weiss Essen.

De wedstrijd tegen Freiburg ontbrandde in de tweede helft. Werd het eerste bedrijf nog doelpuntloos afgesloten, had Freiburg een kwartier in de tweede helft al twee keer het net gevonden. Bij de eerste treffer was Lucas Hoeler de aangever voor Ermedin Demirovic, bij de 2-0 was Hoeler zelf het eindstation.

In het vervolg zette Leverkusen aan voor een slotoffensief, maar hield Freiburg zonder al te grote moeite stand. Leon Bailey zette Leverkusen met een aansluitingstreffer nog op het spoor van minimaal een gelijkspel, maar meer dan 1-2 was de ploeg van Bosz niet gegeven.

Knieblessure Fosu-Mensah

Timothy Fosu-Mensah viel vlak voor de rust geblesseerd uit. De drievoudig international van Oranje kwam deze winter over van Manchester United en stond de afgelopen vijf wedstrijden in de Bundesliga steeds in de basis. Bosz vreest voor een ernstige knieblessure. "Ik hoop dat het niet waar is, maar ik ben bang dat het weer iets met de kruisband is", zei de trainer na afloop.

De staf van Leverkusen kijkt bezorgd naar Fosu-Mensah

In december stond Leverkusen nog tweede in de Bundesliga met slechts een nederlaag en twee punten achter Bayern München. Inmiddels neemt de ploeg de zesde plek in met een achterstand van vijftien punten op koploper Bayern en totaal zes nederlagen.

Afgelopen donderdag werd de ploeg ook nog eens uitgeschakeld in de Europa League door Young Boys, de tegenstander van Ajax in de achtste finales.