Twente wint, Willem II degradeert

time icon Aangepast

Koploper FC Twente heeft thuis met 4-0 gewonnen van hekkensluiter Willem II.

Door dit resultaat is de Tilburgse club gedegradeerd, terwijl Twente over twee weken bij naaste concurrent Ajax de titel kan prolongeren.

Twente had de wedstrijd negentig minuten lang onder controle. Na pogingen van Luuk de Jong en Wout Brama (rakelings naast), schoot Bryan Ruiz, na een prachtige balaanname, op de paal. Vlak voor rust scoorde De Jong, na weer een fraaie actie van uitblinker Ruiz, alsnog.

Corners van Theo Janssen leidden na rust tot de 2-0 van Douglas en de 3-0 van Dragan Jelic, die de bal ongelukkig in het eigen doel werkte. Janssen benutte nog een penalty nadat Riccardo Ippel Wout Brama had neergelegd.

"Voluit in bekerfinale"

"In het begin was het even zoeken", had Twente-trainer Michel Preud'homme gezien. "De openingstreffer vlak voor rust was belangrijk. Na ons tweede doelpunt hebben we de wedstrijd simpel kunnen uitspelen."

Nu wachten twee confrontaties met Ajax, komende zondag voor de beker en over twee weken om de titel. "We zullen er alles aan doen om beide wedstrijden te winnen", aldus de Belgische coach. "Eerst gaan we voluit in de bekerfinale. We gaan geen spelers sparen. Iedereen wil ook graag spelen. Beide prijzen zijn voor FC Twente belangrijk."

Met het oog op de ontknoping in de eredivisie sprak Preud'homme wel van een rare situatie. "Als we ervan uitgaan dat PSV de laatste wedstrijd wint, zijn wij óf kampioen óf derde. Dat is vreemd. Het zou kunnen betekenen dat we dan de Champions League mislopen."

STER Reclame