Milan viert de 2-1 van Ante Rebic

Milan zet Roma op achterstand, Inter maakt geen fout

Een week na de pijnlijke 3-0 nederlaag in de derby tegen Internazionale heeft AC Milan de wedstrijd bij AS Roma met 2-1 gewonnen. Daarmee verstevigde Milan de tweede plaats in de Serie A.

Zlatan Ibrahimovic rook in het begin vier keer aan de 0-1 met een kopbal, een schot dat smoorde op de lijn, een mislukt hakje en een vanwege buitenspel afgekeurde goal. Ante Rebic en Simon Kjaer (lat) hadden ook al geen succes. Franck Kessié wel: hij benutte voor rust een gemakkelijk gegeven strafschop en zette de gasten op voorsprong.

Roma kwam vlak na rust via Jordan Veretout met een fraai schot langszij. Uitblinker Rebic antwoordde snel met de nog knappere 1-2. In het laatste halfuur lieten Lorenzo Pellegrini en Henrikh Mkhitaryan na om nog een punt uit het vuur te slepen.

Alexis Saelemaekers (l) en Rick Karsdorp (rechts)

Door de zege werd het verschil tussen nummer twee AC Milan en nummer vijf AS Roma acht punten. De Romeinen, waar Rick Karsdorp de hele wedstrijd op de rechterflank speelde, hebben nog maar een punt voorsprong op Napoli, dat Benevento met 2-0 versloeg.

Eenvoudige zege Inter

Eerder op zondag boekte koploper Inter zonder veel problemen zijn zeventiende zege van het seizoen. Nummer twaalf Genoa, dat zeven duels ongeslagen was, werd in Milaan met 3-0 opzij gezet.

Al in de eerste minuut stuurde Lautaro Martínez Romelu Lukaku diep en de Belg schoof beheerst de 1-0 langs doelman Mattia Perin.

Romelu Lukaku (rechts) viert zijn doelpunt met aangever Lautaro Martínez

Inter was in het vervolg van de eerste helft heer en meester, maar Lukaku en Martínez schoten recht op doelman Perin af en een inzet van Nicolò Barella belandde op de lat. Na de rust geloofde Inter het wel, maar Genoa, dat in 1994 voor het laatst bij Inter won, werd niet gevaarlijk.

Toen de thuisclub weer even aanzette, scoorden Matteo Darmian en Alexis Sánchez kort achter elkaar. Tussendoor zag Sánchez ook nog een treffer afgekeurd worden. .

Atalanta boekt derde zege op rij

Enkele dagen na de 1-0 nederlaag in de achtste finales van de Champions League tegen Real Madrid, heeft Atalanta in Italië goede zaken gedaan om volgend seizoen weer zeker te zijn van een plekje in de hoogste Europese bekercompetitie.

De ploeg van coach Gian Piero Gasperini versloeg zondag in Genua Sampdoria met 2-0. Het was de derde zege op rij in de Serie A voor Atalanta, dat nu op een vierde plek staat. De eerste vier plaatsen geven rechte op deelname aan de Champions League van komend seizoen.

Robin Gosens viert de 0-2 van Atalanta

De Oekraïner Roeslan Malinovski bezorgde de bezoekers, waar Marten de Roon in de basis begon, Hans Hateboer ontbrak met een enkelblessure en Sam Lammers niet bij de selectie zat, kort voor rust een voorsprong.

Vrij snel na de pauze leek de Deen Joakim Maehle de marge uit te breiden, maar na ingrijpen van de VAR bleef het bij 0-1. In de 77ste minuut viel alsnog het beslissende doelpunt. De Duits-Nederlandse oud-Heraclied Robin Gosens was attent op een voorzet van Maehle en gleed de bal binnen.