NOS SportAangepast

Kampong in krankzinnig duel voorbij Rotterdam: van 1-3 naar 6-3

Kampong gaat in knotsgekke slotfase voorbij Rotterdam

De hockeyers van Kampong hebben op eigen veld Rotterdam weten te verslaan, door een 1-3 achterstand om te buigen in een 6-3 overwinning. De thuisploeg bewaarde het beste voor het laatst, met liefst vijf treffers in de tweede helft.

Beide ploegen maakten er in Utrecht een vermakelijk duel van en Rotterdam mag zich achter de oren krabben waarom het niet gewonnen heeft. De Rotterdammers kwamen 2-0 en 3-1 voor en hadden kansen om de voorsprong uit te breiden. Kampong profiteerde echter dankbaar van de missers en draaide het duel om in zijn voordeel.

Rotterdam opende al snel de score via Thijs van Dam die profiteerde van een fout in de defensie van Kampong. De tweede treffer van de Rotterdammers viel na een counter uit het boekje. Tjep Hoedemakers begon aan een rush van eigen helft en bediende Menno Boeren die de bal kon binnenslaan: 2-0.

Jeroen Hertzberger toen het er voor Rotterdam nog goed uitzag.

In het vervolg volgden de treffers elkaar snel op. Kampong antwoordde direct via een backhand Derck de Vilder, waarna Rotterdam via Jeroen Hertzberger de voorsprong weer herstelde. Daarna was het op voor de Rotterdammers, die niet meer tot scoren kwamen.

Kampong zette door en wist nog vijf keer te scoren, waarmee de Utrechters Rotterdam voorbijgaan op de ranglijst en nu de vierde plek bezetten. Rotterdam zakte een positie naar plek vijf.

Ook Pinoké keert tij

Nummer twee van de ranglijst Pinoké had grote moeite met Hurley. Dat terwijl er geen vuiltje aan de lucht leek voor de ploeg getuige de 2-0 voorsprong. Toch knokte Hurley zich terug tot 2-4, maar ook Pinoké draaide de wedstrijd weer volledig om en won met 5-4.

Koploper Bloemendaal maakte geen fout tegen Tilburg en zette dankzij een 8-3 zege zijn zegereeks verder voort. De ploeg heeft nu de maximale score van 36 punten uit twaalf duels.

• NOS
    De uitslagen van de twaalfde speelronde.
  • NOS
    De stand in de hoofdklasse.

De hockeysters van Amsterdam blijven in de nek hijgen van koploper Den Bosch. In eigen huis werd nummer laatst Laren met 3-0 verslagen. Het gat blijft daardoor twee punten, want Den Bosch liet zich niet verrassen door Bloemendaal (3-0).

Pas in het tweede kwart wist de ploeg van trainer Robert Tigges een bres te slaan in de defensie van Laren. De eerste de beste strafcorner werd door Lauren Stam achter keepster Karlijn Adank gewerkt.

Hockeysters Amsterdam zetten Laren met 3-0 opzij

Na de rust liep Amsterdam verder uit door treffers van Joy Haarman en Kimberley Thompson. Haarman tikte bij de tweede paal binnen op aangeven van Ilse Kappelle en Thompson was trefzeker na een uit een strafcorner ontstane scrimmage.

Nummer drie SCHC had moeite om Kampong, de nummer voorlaatst, van zich af te schudden.

Na 25 minuten kwam Kampong op voorsprong, waarna het lang duurde voordat Pien Dicke de stand gelijktrok. Dankzij een doelpunt van Kyra Fortuin in de slotfase stapte SCHC als winnaar van het veld.

• NOS
    Uitslagen hoofdklasse dames
  • NOS
    Stand hoofdklasse dames

Zaterdag werd de eerder uitgestelde speelronde 11 gespeeld. Amsterdam had geen kind aan Hurley (5-0) en Den Bosch scoorde tegen HGC zelfs nog een keer extra (6-0).

Laren, dat nu vecht voor lijfsbehoud, draaide nog niet eens zo lang geleden mee aan de top: