Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - FC Twente Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De eerste Twentse derby van het seizoen - die in Enschede staat voor 8 mei op de rol - heeft geen winnaar opgeleverd. Heracles Almelo en FC Twente sloten het nauwelijks opwindende treffen af met 2-2.

Heracles ging voortvarend van start. Het kwam al na zes minuten op 1-0 door Ismail Azzaoui die na een door hemzelf ten onrechte geclaimde hoekschop de bal vol op de slof nam en via Twente-verdediger Kik Pierie de verraste doelman Joël Drommel kansloos liet.

Het antwoord van de Twentenaren liet niet lang op zich wachten. Nog voor het eerste kwartier voorbij was kreeg Queensy Menig na een door Giacomo Quagliata slecht verwerkte vrije trap de bal op een presenteerblaadje. Hij bedacht zich geen moment en haalde hard uit. Na die twee snelle treffers was het gedaan met het vertier in het eerste bedrijf.

Weer attractief begin

Dat werd na rust goedgemaakt met opnieuw twee doelpunten in de beginfase. Aan de 2-1 van Rai Vloet ging wel weer halfslachtig wegwerken van de bal - dit keer door Pierie - vooraf, maar de knal die volgde mocht er zijn.

Heraclied Delano Burgzorg en Dario Dumic van FC Twente strijden om de bal ANP

Dat gold ook aan de andere kant voor het schot in de kruising van Danilo, daartoe in staat gesteld door de afleggende Luciano Narsingh.

Na die attractieve hervatting bleven doelrijpe kansen weer even uit in de oostelijke tweestrijd. Pas in de 72ste minuut was er weer opwinding, toen Delano Burgzorg op het Twente-doel afstormde. Hij werd echter net genoeg genoeg gehinderd door achtervolger Pierie om niet vrijelijk te kunnen uithalen. Zijn inzet ging dan ook naast.

Vlak voor tijd probeerde Burgzorg het nog met een geplaatst schot richting bovenhoek, maar de bal zeilde net over het Twente-doel.

Trainers eensgezind: 'Een derby zonder publiek is geen derby'
Statistieken Heracles Almelo - FC Twente

STER reclame