Beeld van een van de invallen
NOS Nieuws

Twee Nederlanders opgepakt bij antidrugsoperatie in Malaga

In Málaga heeft de politie bij twee antidrugsoperaties leden van een Nederlandse en een Franse criminele organisatie opgepakt, meldt de Spaanse Guardia Civil. In totaal werden ruim 2000 kilo hasj en 140 kilo marihuana aangetroffen.

Twee Nederlanders werden aangehouden. Dat gebeurde volgens Spanje in samenwerking met de Nederlandse politie. De twee werden gevolgd van een hotel naar een industrieterrein in Málaga. Bij een loods werd een lading van vier airconditioningapparaten gereedgemaakt om vervoerd te worden door een vrachtwagen.

Een aantal dagen later werden de apparaten opgehaald. De truck werd aangehouden en de lading doorzocht. In de apparaten trof de politie 175 kilo hasj aan.

Bij doorzoeking van de loods werd een vijfde apparaat aangetroffen waar ook hasj in bleek te zitten. Naast de Nederlanders werden ook een Marokkaanse en Spaanse man opgepakt wegens betrokkenheid.

Dozen met sla

Leden van de Franse bende maakten gebruik van hetzelfde industrieterrein. De politie identificeerde drie personen die in Frankrijk geregistreerd staan met een drugsverleden. Ook zij bereidden een lading voor om te verschepen. De Franse smokkelaars verstopten hun waar in dozen met sla.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl