Ousmane Dembélé heeft Barcelona op voorsprong gezet EPA

Barcelona heeft de tweede wedstrijd in de drieluik tegen Sevilla gewonnen. Na de 2-0 nederlaag van eerder deze maand in de halve finales van de beker werd het bezoek voor de competitie met dezelfde cijfers in Catalaans voordeel afgesloten. Komende woensdag volgt in Camp Nou de bekerreturn.

Na een klein halfuur kwam Barcelona op 0-1 via Ousmane Dembélé. De snelle Fransman was door Lionel Messi de diepte ingestuurd, bleek niet meer te achterhalen door de defensie van Sevilla en rondde onberispelijk af.

Messi's favoriete tegenstander

Verdedigend gaf Barcelona weinig weg aan de thuisploeg, waar Luuk de Jong - net als naamgenoot Frenkie bij de gasten - een basisplaats had. Doordrukken lukte echter ook niet. Na een kwartier in de tweede helft was Sergiño Dest er wel dichtbij, maar zijn uithaal trof de buitenkant van de paal.

Kort voor tijd dribbelde Messi na een één-twee met invaller Ilaix Moriba door de Sevilla-defensie om in twee instanties voor de beslissing te zorgen. Het was voor de Argentijn zijn negentiende competitietreffer en daarnaast zijn 38ste in totaal tegen Sevilla, dat daarmee veruit zijn favoriete club is om tegen te spelen.

Zondag gaat koploper Atlético Madrid op bezoek bij nummer zes Villarreal, terwijl maandagavond Real Madrid gastheer is voor Real Sociedad.

Stand aan kop La Liga NOS

STER reclame