Jeroen Hertzberger (l) in duel met Caspar van Dijk
NOS SportAangepast

Hockeyers Bloemendaal zetten zegereeks door tegen Rotterdam, koplopers bij vrouwen winnen ook

Bloemendaal heeft voor de zestiende keer op rij een duel in de Tulp Hoofdklasse weten te winnen. De koploper was met 2-1 te sterk voor Rotterdam, dat tot voor de wedstrijd nog tweede stond op de ranglijst.

De overwinning kwam niet eenvoudig tot stand. De eerste grote kans was weliswaar voor Bloemendaal, maar Roel Bovendeert wist de bal er niet in te krijgen. Vervolgens was Rotterdam de bovenliggende partij. Tegen het einde van de eerste helft wist de thuisploeg dat om te zetten in een voorsprong. Jeroen Hertzberger maakte zijn 274ste doelpunt in de hoofdklasse en heeft er nog twee nodig om de top drie van de topscorerslijst in de hoofdklasse binnen te dringen.

Hertzberger kreeg na rust dé kans om ook zijn 275ste doelpunt te maken, maar zijn strafbal werd gekeerd. Arthur van Doren wist aan de andere kant een strafbal wel te benutten, wat de ploegen in evenwicht bracht. Vlak voor tijd was het Bovendeert die zijn ploeg naar de overwinning tipte. Rotterdam moet door het verlies genoegen nemen met de vierde plek op de ranglijst.

Ondertussen wist Pinoké op bezoek bij Tilburg flink huis te houden. Bij rust was het verschil al vier doelpunten en na rust ging de nummer drie van de ranglijst vrolijk door met scoren. Het duel eindigde in 0-8.

Ook Almere werd op de pijnbank gelegd. HGC, de nummer vier van de ranglijst, was met 7-0 te sterk op bezoek bij Almere. Na tien gespeelde wedstrijden staat de hekkensluiter van de competitie nog altijd met lege handen.

Doelpuntenfestijn bij de vrouwen

De drie koplopers in de vrouwen hoofdklasse hebben zaterdagmiddag geen fout gemaakt. Den Bosch won overtuigend: HGC werd met een 6-0 nederlaag teruggestuurd naar Wassenaar. De vrouwen van Amsterdam hadden in de 'Strijd van het Amsterdamse Bos' weinig problemen met de buren van Hurley. De thuisploeg won in eigen huis met 5-0.

Amsterdam is in de hockeycompetitie de meeste scorende thuisploeg. Die lijn werd tegen Hurley doorgezet. De Amsterdamse koploper heeft veel scorend vermogen in de ploeg. De vijf doelpunten tegen Hurley werden gemaakt door vijf verschillende speelsters: Felice Albers, Michelle Fillet, Eva de Goede, Fay van der Elst en Maria Verschoor.

Den Bosch in duel met HGC

Door de overwinningen van Den Bosch en Amsterdam blijft het spannend in de top van hoofdklasse. Het verschil tussen de ploegen is slechts twee punten.

SCHC blijft, na de 5-1 overwinning op Laren, in het spoor van de twee concurrenten. De ploeg uit Bilthoven staat vier punten achter Den Bosch.

HDM, dat tot zaterdag de top-3 wist te bedreigen, verloor belangrijke punten. De Haagse ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Oranje-Rood. Het verschil met de koploper is nu acht punten.