ANP

Goedemorgen! Veel aandacht vandaag voor het begin van de coronacrisis; de eerste Nederlandse patiënt werd precies een jaar geleden aangetroffen. En met Omloop het Nieuwsblad begint het klassieke wielervoorjaar.

Het weer: eerst kans op mist. Later op steeds meer plaatsen zon, weinig wind en het wordt 10 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is een jaar geleden dat het coronavirus voor het eerst werd aangetroffen in Nederland. Dat werd live bekendgemaakt in de uitzending van het NOS-programma Het Coronavirus: Feiten en fabels, toen het inmiddels beroemde 'briefje van Bruins' de studio in werd gebracht.
  • Honderden sportscholen voeren acties. De ondernemers willen dat hun panden weer open mogen. De bedoeling is dat het kleinschalige en ludieke acties worden, waarbij buiten gesport wordt.
  • De Belgische wielerkoers Omloop Het Nieuwsblad wordt verreden. De wielerklassieker is vanaf 14.00 uur live te zien op NPO 1, NOS.nl en via de NOS-app. Met eerst de mannenkoers, en vervolgens de vrouwenkoers.

Wat heb je gemist?

Saudi-Arabië verwerpt het rapport van de VS over de moord op journalist Jamal Khashoggi. In het rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten staat dat de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman achter de moord op de dissident zit.

Bin Salman zou de moord hebben goedgekeurd en waarschijnlijk ook de opdracht ertoe hebben gegeven, concludeert het rapport. Saudi-Arabië noemt dit foutief en onacceptabel. Er zou te weinig bewijs in het rapport staan om dit hard te maken, zeggen Saudische media.

Meer nieuws uit de nacht:

Dat zag er zo uit:

200.000 zoomschermpjes bij elkaar voor boeddhistische gedenkdag

En dan nog even dit:

Pokémon bestaat 25 jaar. De gamereeks, bedacht door de Japanner Satoshi Tajiri, is al lange tijd een enorme business. Pokémon leverde in de afgelopen jaren miljarden dollars op en zorgt voor duizenden banen wereldwijd.

Fijne dag!

STER reclame