Vreugde bij David Neres en Edson Alvarez AFP

Ajax speelt de achtste finales van de Europa League tegen Young Boys. Dat heeft de loting in Nyon zojuist bepaald. Ajax speelt eerst thuis.

De Amsterdammers plaatsten zich donderdagavond voor de achtste finales door in de Johan Cruijff Arena Lille te verslaan (2-1), na eerder met dezelfde cijfers gewonnen te hebben in Frankrijk.

Young Boys, met oud-Ajacied Miralem Sulejmani op de loonlijst, schakelde in de vorige ronde het Bayer Leverkusen van Peter Bosz uit door allebei de wedstrijden te winnen. In de Zwitserse competitie staat Young Boys met een voorsprong van liefst achttien punten op FC Basel bovenaan.

Jean-Pierre Nsame uit Kameroen is topscorer van de ploeg in de Zwitserse competitie met twaalf goals.

In het seizoen 1987-1988 speelde Ajax al eens tegen Young Boys, in de toenmalige Europa Cup II. De Amsterdammers wonnen twee keer met 1-0.

8 maart 1988. Jan Wouters, John Bosman, Robbie Witschge, Ronald Spelbos en Danny Hesp, die de heteluchtkanonnen inspecteert in Bern ANP

De meest in het oog springende ontmoeting in deze ronde van de Europa League is die tussen Manchester United en AC Milan.

De achtste finales worden op donderdag 11 en 18 maart gespeeld.

Europa League - achtste finales

Thuis Uit
AJAX Young Boys (Zwi)
Dinamo Kiev (Oek) Villarreal (Spa)
AS Roma (Ita) Shakhtar Donetsk (Oek)
Olympiakos (Gri) Arsenal (Eng)
Dinamo Zagreb (Kro) Tottenham Hotspur (Eng)
Manchester United (Eng) AC Milan (Ita)
Slavia Praag (Tsj) Rangers FC (Sch)
Granada (Spa) Molde FK (Noo)

STER reclame