Teleurstelling bij Donyell Malen

Europees avontuur PSV ten einde na late treffer Olympiakos

PSV leek op weg naar de achtste finales van de Europa League, maar tegen Olympiakos ging het in de slotfase toch nog mis met een tegentreffer: 2-1. Zo werd Eran Zahavi een glansrol ontnomen.

De opdracht voor de Eindhovenaren was na de 4-2 nederlaag van een week eerder duidelijk: winnen met 2-0 of 3-1 zou volstaan voor het bereiken van de laatste zestien in het tweede Europese bekertoernooi.

Trainer Roger Schmidt kon tegen Olympiakos weer een beroep doen op Olivier Boscagli, die het duel met Vitesse van afgelopen zondag aan zich voorbij moest laten gaan wegens een wond tussen zijn ogen. De Fransman werd op het middenveld geposteerd. Ryan Thomas verving in diezelfde linie de geschorste Ibrahim Sangaré.

Eran Zahavi kopt de 1-0 binnen

Na tien minuten joeg PSV de bezoekers de eerste schrik aan. Donyell Malen legde de bal terug op Zahavi, maar de Israëliër schoot wild over. Een eventuele treffer zou na bestudering van de beelden zijn afgekeurd wegens buitenspel van Malen.

Toch gaf die mogelijkheid PSV vertrouwen. Olympiakos werd teruggedrongen en moest verdediger Ousseynou Ba dankbaar zijn. De Senegalees voorkwam met een sliding een doelpoging van Malen, die na een prima pass van Pablo Rosario de 1-0 op zijn slof had.

Die 1-0 viel twee minuten later alsnog. En andermaal eiste Zahavi de hoofdrol op. De spits, vorige week al twee keer trefzeker, kopte raak uit een corner van Thomas. Op slag van rust werd het zelfs 2-0. Zahavi schoot een vrije trap op schitterende wijze in de linkerkruising.

Zahavi schiet de vrije trap binnen

Olympiakos, voor rust alleen gevaarlijk via Youssef El Arabi en PSV-huurling Bruma, kon kort na het begin van de tweede helft bijna de Sirtaki dansen. Een voorzet van Bruma werd door Mady Camara op de paal getrapt. PSV ontsnapte.

In het vervolg van de tweede helft loerde PSV op een succesvolle counter om het duel in het slot te gooien. Malen stuitte uit een moeilijke hoek op keeper José Sa en Philipp Max joeg een vrije trap net naast.

Even was er nog schrik bij een vrije trap van Konstantinos Fortounis op de lat, maar verder dan dat leek Olympiakos niet te komen. Malen trof in het slot nog de paal, maar dat zou geen centje pijn doen. Zou, want de ingevallen Ahmed Hassan dompelde PSV toch nog in rouw.