NOS NieuwsAangepast

Illegale goudmijn ingestort in Indonesië, meerdere doden

Op het Indonesische eiland Sulawesi is een illegale goudmijn ingestort. Zeker zes mensen kwamen om het leven. Er wordt nog gezocht naar een mijnwerker.

Volgens reddingswerkers veroorzaakte een instabiele ondergrond de instorting. Ongeveer 23 mensen raakten bekneld onder het puin, zeggen overlevenden. De hulpdiensten haalden vijftien slachtoffers onder de ravage vandaan. Daarnaast werden eerst drie doden gevonden, allemaal vrouwen. Later op de dag werden nog eens drie lichamen van twee mannen en een vrouw gevonden.

Er werd een groot reddingsteam ingezet dat bestond uit politie, ambulancepersoneel, militairen en vrijwilligers:

Zeker drie doden na instorten illegale goudmijn Indonesië

Het zoeken naar overledenen is lastig vanwege de moeilijk bereikbare locatie van de mijn. Ook gaf de instabiele ondergrond het risico op aardverschuivingen, zei een woordvoerder van de reddingswerkers.

Illegale goudmijnen komen vaker voor in Indonesië. Het risico op ongelukken is groot vanwege aardverschuivingen, overstromingen of tunnels die instorten. Daarnaast gebruiken mijnwerkers giftige stoffen als kwik en cyanide om gouderts te verwerken. Dat doen ze vaak zonder bescherming.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl