Manchester City viert de treffer van Bernardo Silva

Manchester City in zetel na zege op Gladbach in uitduel in Boedapest

Manchester City is hard op weg naar de kwartfinales van de Champions League. De eerste confrontatie met Borussia Mönchengladbach in de eerste knock-outronde leverde de ploeg van manager Pep Guardiola een verdiende 2-0 uitzege op.

Een echt thuisduel was het overigens niet voor Gladbach. Engelse clubs zijn vanwege de coronapandemie niet welkom in Duitsland en daarom werd de wedstrijd tegen de koploper in de Premier League afgewerkt in de Puskás Aréna in Boedapest.

City domineerde de hele wedstrijd. Het overwicht leverde voor rust alleen een goal op van Bernardo Silva, die feilloos inkopte uit een afgemeten voorzet van João Cancelo. Na de rust voerde Gabriel Jesus, die eerder een enorme kans had gemist, na een soepele aanval de score op.

Borussia werd in de reguliere speeltijd één keer gevaarlijk (een mooi hakje van Alassane Pléa ging naast) en vroeg bij een duel tussen Cancelo en Jonas Hofmann vergeefs om een penalty. In de extra tijd stuitte invaller Hannes Wolf nog op doelman Ederson.