Lionel Messi viert zijn treffer

Mooie goals Messi en fraaie rush De Jong helpen Barcelona langs Elche

Hij besloot maar eens te gaan lopen, Frenkie de Jong. Dribbelen met de bal aan de voet, zoals hij dat zo geweldig kan. Tot in het strafschopgebied, waar hij aflegde op Lionel Messi die doodkalm zijn tweede van de avond binnen prikte.

Het was een goal waar de superioriteit vanaf droop, de 2-0 van Barcelona tegen Elche. Zoals de Catalanen sowieso veel te sterk waren voor de bezoekers en uiteindelijk met 3-0 wonnen in Camp Nou.

De Jong begon zijn rush op eigen helft, ontweek één tegenstander, liet een ander zijn hielen zien en vond Messi. Die glipte tussen twee man door en verschalkte de doelman met een stiftje. Doodsimpel, zoals de mooiste acties van Messi er eigenlijk altijd uitzien.

Fraaie 1-0

De openingstreffer was ook al zo fraai. Een versnelling en dribbel van Messi, een hakje van Martin Braithwaite gevolgd door de afronding van de Argentijn in de korte hoek (1-0).

Frenkie de Jong geeft op fraaie wijze de assist bij de 2-0

Jordi Alba mocht de derde Barcelona-treffer maken, uit een voorzet van Braithwaite, de tweede assist van de Deense spits. En Ronald Koeman mocht drie punten bijschrijven, waarmee de derde plaats in La Liga werd heroverd op Sevilla.

Opsteker

Barcelona had twee teleurstellende wedstrijden achter de rug. Eerst de zeperd tegen Paris Saint-Germain in de Champions League (1-4), gevolgd door een gelijkspel tegen Cádiz (1-1), in een duel waarin de ploeg van Koeman veel beter was.

De komende week wachten twee ontmoetingen met Sevilla. Komend weekend in La Liga, gevolgd door de return in de halve finales van de Spaanse beker, waarin een 2-0 achterstand moet worden weggewerkt.

Het beloven pittige wedstrijden te worden, duels waarin de magie van Messi en dribbels van De Jong zeer welkom zullen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl