Na het ongeluk rukten de hulpdiensten massaal uit
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

'Omgekomen meisjes Coevorden deden klusjes in de buurt'

De twee meisjes die gisteren omkwamen bij een ongeluk in Coevorden maakten volgens ooggetuigen een ronde door de buurt om klusjes te doen. Het gaat om twee 8-jarige meisjes, uit Coevorden en uit Emmen. Bij het oversteken van de weg werden ze geschept door een auto, die bestuurd werd door een 86-jarige vrouw uit dezelfde plaats, maakte de politie vanmiddag bekend.

De bestuurster is meegenomen naar het politiebureau en verhoord.

Een 19-jarige automobiliste die achter haar reed was volgens de politie mogelijk ook betrokken bij het ongeluk. Zij heeft een verklaring afgelegd. Het onderzoek loopt nog.

Een derde meisje dat de twee vergezelde raakte niet gewond. Zij zou het zusje van een van de slachtoffers zijn.

Vergeefs gereanimeerd

Een ooggetuige zegt tegen RTV Drenthe: "Ik was aan het klussen in huis en zag het allemaal gebeuren. Ik ben met een noodgang naar beneden gerend." Samen met omstanders probeerde ze de meisjes te reanimeren, maar dat was tevergeefs. Ze overleden ter plekke.

Volgens een andere ooggetuige reed de vrouw die de meisjes schepte niet heel hard. Burgemeester Bouwmeester van Coevorden sprak na het ongeluk van een dieptrieste dag. "Dit is ronduit verschrikkelijk voor de familie van de meisjes en andere betrokkenen uit hun omgeving."

De basisschool van een van de meisjes kreeg vanochtend een officiële bevestiging door de politie van haar dood. "Het nieuws druppelde gisteren al binnen, maar het kwam vanochtend alsnog als een schok aan", zegt een medewerker. "Dit is een drama." De school overweegt een herdenkingsbijeenkomst te organiseren.

Advertentie via Ster.nl