Götze houdt vertrouwen: 'PSV toont in thuiswedstrijden altijd veel kracht'

Mario Götze heeft er nog het volste vertrouwen in met PSV te kunnen doorstoten naar de achtste finales in de Europa League. "We tonen thuis altijd veel power", aldus de spelmaker van de Eindhovenaren.

PSV moet donderdagavond in Eindhoven tegen Olympiakos de 4-2 nederlaag uit de eerste wedstrijd ongedaan zien te maken. "Het wordt moeilijk, maar we hebben dit seizoen pas twee keer in eigen huis verloren. Dus ik heb er zeker vertrouwen in."

Ook een eventuele Griekse tegengoal is donderdagavond geen onoverkomelijk probleem, volgens Götze. "We scoorden afgelopen zondag tegen Vitesse ook drie keer in tien minuten."

Schmidt hoopt dat PSV heeft geleerd van eerste duel met Olympiakos

Trainer Roger Schmidt hoopt dat PSV heeft geleerd van de nederlaag in Athene, waar Olympiakos het soms onthutsend slechte optreden van de Eindhovense defensie afstrafte.

"We maakten heel simpele fouten", zei Schmidt. "Olympiakos ging heel efficiënt om met de kansen. Wij zullen dat ook moeten doen. Het wordt belangrijk dat wij tactisch ook goed zijn, gedisciplineerd spelen. We zullen moeten oppassen voor de counter."

"Maar wij zijn altijd in staat om iets speciaals te doen. Daar moeten we in geloven", zei Schmidt. "Het is nu aan ons om als team een volgende stap te zetten."

Schmidt kan in ieder geval hoop putten uit de statistieken. PSV won zes van zijn zeven thuisduels met Griekse clubs.

Mohamed Ihattaren is na ziekte teruggekeerd in de Eindhovense selectie. Hij ontbrak sinds het duel met ADO Den Haag (2-2) op 13 februari.

Schmidt neemt donderdag een beslissing over het meespelen van Olivier Boscagli, die vorige week in het uitduel met Olympiakos een hoofdblessure opliep.

STER reclame