Quincy Promes
NOS Voetbal

Ajax en Spartak bereiken akkoord over transfer Promes

Vlak voor het sluiten van de Russische transfermarkt hebben Ajax en Spartak Moskou een akkoord bereikt over de transfer van Quincy Promes. De 29-jarige aanvaller is onderweg naar Rusland om de transfer af te ronden. Promes zal in Moskou een contract voor drieënhalf jaar tekenen.

Ajax ontvangt 8,5 miljoen euro voor Promes. Dat bedrag kan de komende jaren door bonussen nog oplopen tot 11 miljoen euro.

De overgang hing al weken in de lucht. De afgelopen wedstrijden zat Promes al niet meer bij de selectie van trainer Erik ten Hag. Met het aantrekken van Oussama Idrissi speelde Ajax al in op het vertrek van Promes.

De aanvaller kwam in de zomer van 2019 voor een bedrag van ruim 15 miljoen euro over van het Spaanse Sevilla. In 53 wedstrijden voor Ajax was Promes goed voor 22 doelpunten en 6 assists.

Promes speelde eerder tussen 2014 en 2018 met succes voor Spartak, waar ook oud-PSV'er Jorrit Hendrix onder contract staat, voordat hij naar Sevilla verkaste.

Steekpartij

December vorig jaar werd de 29-jarige Promes gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude. Enkele dagen later werd hij vrijgelaten. Hij mag een eventueel proces in vrijheid afwachten.

Hoewel er volgens het OM wel degelijk aanwijzingen zijn dat Promes bij de steekpartij betrokken was en nader onderzoek vereist is, zijn er geen voorwaarden verbonden aan de vrijlating van de voetballer. Daarom staat ook niets een gang van Promes naar het buitenland in de weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl