Chelsea heeft het uitduel met Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League met 0-1 gewonnen. Olivier Giroud bezorgde de Londenaren in Boekarest (in Spanje is een reisbeperking voor Engelse clubs) met een acrobatische omhaal de winst.

Het was enige tijd onzeker of de goal wel werd goedgekeurd. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de videoscheidsrechter keurde het doelpunt goed omdat Mario Hermoso van Atlético de bal het laatste zetje had gegeven.

Ziyech begint weer op de bank

De nieuwe trainer van Chelsea, Thomas Tuchel, had in zijn basiself wederom geen plaats ingeruimd voor Hakim Ziyech. De oud-Ajacied werd een kwartier voor tijd ingebracht toen het al 1-0 was.

NOS

Het tempo van de wedstrijd lag hoog voor rust, maar door die gehaastheid ging het aanvallend ook vaak mis. Atlético kreeg via Thomas Lemar (net naast) een kansje en Timo Werner was na een fraaie actie dicht bij de 0-1 voor Chelsea met een schot in de korte hoek (Jan Oblak redde).

Giroud tekende na rust met zijn fraaie omhaal voor de enige treffer en Werner was met een schot in het zijnet nog dicht bij de 0-2.

Statistieken Atlético Madrid - Chelsea

STER reclame