Luuk de Jong viert z'n fraaie treffer tegen Osasuna

Fraaie jubileumgoal Luuk de Jong helpt winnend Sevilla langs Osasuna

Sevilla heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van FC Barcelona van zondag. Dankzij een 2-0 uitzege op Osasuna is de ploeg van trainer Julen Lopetegui ten koste van de Catalanen geklommen naar de derde plaats in de Spaanse competitie.

Luuk de Jong nam in Pamplona op fraaie wijze het tweede doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Kort na rust tikte de spits de bal met een hakje achter het standbeen achter Osasuna-doelman Sergio Herrera.

Het was de 150ste competitietreffer in de loopbaan van De Jong. In het huidige La Liga-seizoen, waarin hij in oktober 2020 voor het laatst scoorde, heeft hij nu drie keer het net weten te vinden.

De stand in La Liga

Sevilla, waar Karim Rekik net als De Jong in de basis was begonnen, was in de eerste helft op voorsprong gekomen door een doelpunt van Diego Carlos. De Braziliaanse verdediger kopte na twintig minuten raak uit een corner.

Door de zege op Osasuna, dat dertiende staat, heeft Sevilla nu al zes competitiewedstrijden op rij gewonnen. Dat was de club pas twee keer eerder gelukt, voor het laatst in 2014.