Michael van Gerwen heeft de Premier League vijf keer gewonnen PDC / Lawrence Lustig

Geen rondreizend dartscircus, maar negen avonden achter gesloten deuren in het Engelse Milton Keynes. De PDC heeft de eerste helft van het nieuwe Premier League-seizoen op de schop genomen, met negatieve gevolgen voor onder meer Rotterdam Ahoy.

Ahoy stond in het oorspronkelijke, met potlood ingevulde, speelschema op de rol als speellocatie voor de achtste avond, maar raakt dat evenement dus kwijt. Of Rotterdam in de tweede seizoenshelft alsnog speelstad wordt, is nog onbekend.

De eerste negen avonden vinden allemaal plaats in de Marshall Arena in Milton Keynes, zo'n 80 kilometer ten noordwesten van Londen, van 5 tot en met 9 april en 19 tot en met 22 april. Normaal gesproken doen de tien darters wekelijks op donderdagavond grote arena's in het hele Verenigd Koninkrijk, Rotterdam, Dublin en Berlijn aan.

Naast titelhouder Glen Durrant strijden dit jaar Michael van Gerwen, Peter Wright, regerend wereldkampioen Gerwyn Price, Rob Cross, Gary Anderson, Nathan Aspinall, Dimitri van den Bergh, José de Sousa en Masters-winnaar Jonny Clayton om de eindzege.

Fans die al een kaartje gekocht hebben, krijgen hun geld terug of kunnen hun ticket laten omboeken naar 2022, als Rotterdam Ahoy sowieso weer op de speelkalender staat. Wederom voor 'Night Eight', op 24 maart.

Glen Durrant is de titelhouder in de Premier League Unibet Premier League

STER reclame