John van den Brom Pro Shots

John van den Brom is momenteel niet te benijden. De coach van KRC Genk krijgt zijn ploeg maar niet aan het winnen en moet vrezen voor zijn positie nu ook de fans zich beginnen te roeren.

Zondagavond na de derde nederlaag op rij - thuis tegen Beerschot (1-2) - uitten zo'n veertig gemaskerde fans bij de ingang van het stadion hun onvrede.

Algemeen directeur Erik Gerets (niet te verwarren met voormalig PSV-voetballer Eric Gerets), technisch directeur Dimitri de Condé en assistent-trainer Domenico Olivieri susten de gemoederen, maar de druk staat er vol op bij Genk.

Boze supporters bij de ingang van het stadion van Genk Sporza

De tussentijds van FC Utrecht overgekomen Van den Brom begon goed bij Genk in november. Hij won zijn eerste drie wedstrijden, waardoor Genk koploper werd van de Belgische Jupiler Pro League. Inmiddels staat de ploeg - na één zege in negen duels - derde op zeventien punten van Club Brugge en nog maar één punt boven de play-offstreep.

Wereldgoals en pech

"Alle goals die de tegenstanders maken, zijn wereldgoals. Heel vaak in ieder geval", verweerde Van den Brom zich zondag na de nederlaag tegen Beerschot. "Als je het hebt over pech, dan kan je deze gerust toevoegen aan het lijstje."

"Dit is heel teleurstellend voor mij en mijn jongens. Ze hebben er alles aan gedaan om een goed resultaat neer te zetten. De komende dagen zijn nodig om hun moraal omhoog te halen. Vrijdag is er weer een wedstrijd", aldus Van den Brom.

Vrijdag gaat Van den Brom - als hij zijn baan mag behouden - met Genk op bezoek bij Charleroi, de nummer elf van België.

STER reclame