Hockeyers Rotterdam verpesten heuglijke dag voor HGC en vader en zoon Van Ass

Hockeyers Rotterdam verpesten HGC-feestje van familie Van Ass

Het goede nieuws bij hockeyclub HGC dat coach Paul van Ass en diens zoon Seve - een Oranje-international - hun contract met drie jaar hebben verlengd, is zondagmiddag door Rotterdam heel snel naar de achtergrond gedrongen.

Op bezoek bij HGC in Wassenaar wonnen de Rotterdammers namelijk met maar liefst 7-0. Een ongekend pak slaag van de nummer twee van de ranglijst voor de - inmiddels - nummer vier.

Vader en zoon Van Ass tekenen bij

Vader en zoon Van Ass werden in verband gebracht met Amsterdam, maar maakten vlak voor het duel met Rotterdam bekend dat ze hebben bijgetekend bij HGC.

"De reden is dat we er met onze ontwikkeling goed voorstaan. Het was wel spannend. Door corona is het financieel niet geweldig overal, maar de club heeft ervoor gekozen om Heren 1 sterk te houden", aldus voormalig bondscoach Van Ass.

Van Ass en zijn zoon blijven bij HGC: 'De club wil Heren 1 sterk houden'

HGC en Rotterdam kozen beiden voor de aanval, maar de bezoekers beheersten het snelle schakelen tussen aanvallen en verdedigen beter. De goals kwamen op naam van Joaquín Menini (drie treffers), Tjep Hoedemakers (twee treffers), Tristan Algera en Jeroen Hertzberger.

Amsterdam, waar Alexander Cox volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach wordt, speelde met 2-2 gelijk bij Oranje-Rood. In de slotseconde konden de Amsterdammers juichen toen Teun Rohof er met een strafcorner een gelijkspel uitsleepte.

Den Bosch nieuwe koploper bij de vrouwen

Bij de vrouwen heeft Den Bosch de koppositie heroverd. De ploeg won mede dankzij een hattrick van Lidewij Welten zelf met 7-0 bij Laren en zag concurrent Amsterdam in Den Haag in de slotminuut kopje onder gaan bij HDM (2-1).

Het was de eerste nederlaag voor Amsterdam in 23 wedstrijden.

Bekijk in de fotocarrousel hieronder de stand en de uitslagen van dit weekend bij de vrouwen en de mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl