Marcel Sabitzer is blij na zijn 1-0 tegen Hertha BSC

RB Leipzig brengt spanning Bundesliga terug; Bosz ontsnapt na keepersblunder

RB Leipzig heeft de spanning in de Bundesliga weer enigszins teruggebracht door een 3-0 zege bij Hertha BSC. Doordat koploper Bayern München zaterdag verloor bij Eintracht Frankfurt, is de achterstand van de Oost-Duitsers verkleind tot twee punten.

Na een voortvarend begin van Leipzig en een kans voor Hwang Hee-chan, wiens povere inzet werd gestopt, werd Hertha wat sterker. Maar de ruststand was 1-0 voor Leipzig door een fraai dwarrelschot van afstand van Marcel Sabitzer.

Na de rust was Matheus Cunha dicht bij de 1-1, maar de Braziliaan faalde vrij voor keeper Péter Gulácsi. Aan de andere kant toonden Nordi Mukiele en Willi Orban zich koelbloediger met respectievelijk een knal in het dak van het doel, na goed werk van Tyrel Adams, en een kopbal op aangeven van Sabitzer.

Justin Kluivert kwam elf minuten voor tijd nog in de ploeg bij Leipzig en maakte zijn eerste speelminuten sinds eind vorige maand.

Bosz ontsnapt na kolderieke keepersblunder

Peter Bosz zit in een moeilijke periode met Bayer Leverkusen. Door het 1-1 gelijkspel bij FC Augsburg heeft zijn ploeg nu vijf punten achterstand op de vierde plek, die bezet wordt door Eintracht Frankfurt. Die plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op het spelen van Champions League.

Peter Bosz

Doelman Niklas Lomb, vervanger van de geblesseerde Lukas Hradecky, was de hoofdverantwoordelijke voor de vroege achterstand van Leverkusen.

Na vijf minuten ging hij gruwelijk in de fout door de bal bij het wegtrappen met zijn standbeen aan te tikken. Daardoor maaide Lomb over de bal heen en kon Florian Niederlechner namens de thuisploeg, met Jeffrey Gouweleeuw, profiteren.

Tapsoba redt punt

In het vervolg leek Leverkusen niet bij machte om het tij te doen keren. Pas in de slotseconden van de wedstrijd bezorgde centrale verdediger Edmond Tapsoba Leverkusen toch nog een punt.

Half december stond Leverkusen nog bovenaan in de Bundesliga, maar na de winterstop vallen de prestaties tegen. In negen competitieduels werden evenzoveel punten behaald.

Afgelopen donderdag verloren de Duitsers met 4-3 bij Young Boys in de Europa League. In de Duitse beker blameerde Leverkusen zich tegen Rot-Weiss Essen, actief op het vierde niveau.