ANP

Goedemorgen! In het Catshuis overleggen ministers over het heropenen van de middelbare scholen en in Nijmegen wordt voor het eerst in maanden een voetbalwedstrijd met publiek gespeeld, bij wijze van corona-experiment.

Vandaag is het vrij zonnig en zeer zacht met maxima tussen 13 en 18 graden. Ook de komende dagen is het zeer zacht februariweer met veel zon. Op de Wadden is het wel een paar graden kouder.

Weerplaza

Moet je de weg op? Hier vind je het overzicht van afsluitingen en werkzaamheden. Check hier de actuele dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Voor het eerst in bijna vijf maanden wordt in Nederland weer een voetbalwedstrijd met publiek gespeeld. Bij het duel tussen NEC en De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie mogen bij wijze van proef supporters aanwezig zijn. Zij worden vooraf getest op het coronavirus.
  • Ministers en adviseurs van het kabinet komen vanavond bijeen voor een Catshuisoverleg. Op de agenda staan onder meer de avondklok en heropening van het voortgezet onderwijs, al zei premier Rutte eerder deze week dat hij weinig ruimte voor versoepelingen ziet.
  • En vijf wedstrijden in de Eredivisie vandaag. FC Twente neemt het op tegen Feyenoord. Heerenveen speelt tegen Groningen. Heracles gaat naar RKC. PSV komt in actie tegen Vitesse. En Ajax en Sparta sluiten de dag af.

Wat heb je gemist?

Een speciaal team van de politie doet onderzoek naar het incident met een vrachtvliegtuig gistermiddag in Zuid-Limburg. Kort na het opstijgen verloor de Boeing 747 van een maatschappij uit Bermuda delen van een van z'n motoren. In Meerssen raakten daardoor twee mensen gewond, ook raakten auto's en huizen beschadigd. Er wordt nu bekeken of er sprake is van verwijtbare schuld.

In de Amerikaanse staat Colorado gebeurde toevallig iets vergelijkbaars; daar vielen delen van een Boeing 777 naar beneden, niemand raakte gewond.

Onderdelen, vermoedelijk van de motor, kwamen in een straat in Meerssen terecht Track88

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Met de verkiezingen op komst gaan lijsttrekkers van vrijwel alle partijen op de kieslijst in NOS op 3 Verkiezingsprogramma in gesprek met jongeren.

Een week lang, iedere dag een uur live. Geen debat, maar een gesprek over belangrijke onderwerpen en problemen in het leven van jonge mensen, waar de politiek iets aan kan doen. Iedereen kan online meepraten en vragen stellen. Vanavond zijn Lilian Marijnissen (SP) en Jesse Klaver (GroenLinks) te gast.

Gisteren ging demissionair premier Mark Rutte in gesprek met jongeren. Er werd onder meer gepraat over de positie van jongeren tijdens de coronapandemie. "VVD-lijsttrekker Rutte: 'Vreselijk dat jongeren het zo zwaar hebben."

VVD-lijsttrekker Rutte: 'Vreselijk dat jongeren het zo zwaar hebben'

Het NOS op 3 Verkiezingsprogramma is live te volgen op de online platformen van de NOS, via NOS op 3 Facebook, NOS op 3 YouTube, NOS Facebook, de NOS-app en de NOS-site.

Fijne zondag!

STER reclame