Reuters

Oud-president Donald Trump zal volgende week zondag een toespraak houden op het jaarlijkse congres van conservatieve activisten, de CPAC. Het zal zijn eerste publieke optreden zijn sinds hij het Witte Huis heeft verlaten.

Het congres wordt gehouden in de Amerikaanse staat Florida, waar Trump verblijft sinds zijn aftreden. Trump zal in Orlando de toekomst van de Republikeinse partij en de conservatieve beweging bespreken, zeggen anonieme bronnen tegen de persbureaus Bloomberg en Reuters. Waarschijnlijk zal hij ook het immigratiebeleid aanvallen van zijn opvolger, de Democraat Joe Biden.

Trump is niet de enige bekende spreker; er komen ook leden van het kabinet uit zijn regeerperiode. Onder anderen de ministers Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) en Ben Carson (Huisvesting) zullen aan het woord komen.

Orlando

Het evenement zou eigenlijk worden gehouden in Washington, maar is verplaatst naar Orlando. Er worden duizenden deelnemers verwacht.

Trump heeft zich de afgelopen maand grotendeels buiten de publiciteit gehouden. Hij reageerde bij conservatieve radiozenders wel telefonisch op het overlijden van de bevriende radiopresentator Rush Limbaugh. Ook uitte hij in een schriftelijke verklaring felle kritiek op de Republikeinse leider in de Senaat, Mitch McConnell.

STER reclame