Luis Suárez baalt in de wedstrijd tegen Levante

Koploper Atlético loopt weer averij op, Real profiteert met minimale zege

In Spanje heeft koploper Atlético Madrid voor de tweede keer in vier dagen tijd tegen Levante punten verspeeld. Na de 1-1 van woensdag in Valencia, leed de koploper zaterdag in Madrid z'n eerste nederlaag in twaalf competitieduels: 0-2.

Levante kwam voor rust op voorsprong door een van richting veranderd schot van José Luis Morales, die eerder al rakelings naast had geschoten. Atlético werd pas in de tweede helft gevaarlijk. Luis Suárez trof met een vrije trap de paal en João Félix, Mario Hermoso, Marcos Llorente en Thomas Lemar misten ook kansen.

Levante, dat nog nooit in de competitie bij Atlético gewonnen had, hield stand en Jorge de Frutos schoot de late 0-2 in het door Jan Oblak verlaten doel.

Moeizame zege Real bij Valladolid

Real Madrid profiteerde optimaal van de misstap van de stadgenoot. De ploeg van coach Zidane won, zonder goed te spelen, moeizaam bij nummer 19 Real Valladolid: 0-1.

De eerste kansen waren voor Valladolid: Real-doelman Thibaut Courtois stopte de punter van Fabián Orellana en Saidy Janko's rebound. Real kroop voor rust drie keer achter de taaie defensie, maar zowel Marco Asensio als Díaz Mariano (twee keer) werd vanwege buitenspel afgefloten. Casemiro kopte vlak voor rust steenhard over.

Casemiro viert de 1-0 tegen Real Valladolid

Orellana miste, na dom uitverdedigen van Ferland Mendy, vlak na rust een enorme kans voor Valladolid om de score te openen. Net toen dat ging geloven in een stunt, kopte Casemiro uit een afgemeten vrije trap van Toni Kroos raak. De zege kwam daarna voor Real niet meer in gevaar.

Real Madrid komt door de overwinning op drie punten van Atlético, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld. FC Barcelona komt zondag in actie tegen Cádiz en kan op zes punten komen van Atlético.

Cillessen wint bij rentree

Voor het eerst in zeven maanden stond Jasper Cillessen weer eens onder de lat bij Valencia. Met de Nederlandse doelman in de basis werd Celta de Vigo met 2-0 verslagen.

Jasper Cillessen in het duel met Celta

Cillessen verloor vorige zomer zijn basisplaats aan de Spanjaard Jaume Domènech, raakte in november geblesseerd en moest uiteindelijk geopereerd worden. Vandaag zat hij voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie en mocht hij meteen vanaf de aftrap beginnen.

Veel had Cillessen niet te doen en hij kon genoeglijk toezien hoe zijn ploeg diep in blessuretijd de zege veiligstelde. Na twee rode kaarten voor Celta wist Valencia pas diep in blessuretijd via Manu Vallejo (94ste minuut) en Kevin Gameiro (98ste minuut) het numerieke voordeel uit te buiten.