Korrel bekroont topdag met goud op Grand Slam in Tel Aviv

Goud en twee keer brons op derde dag Grand Slam Tel Aviv

Judoka Michael Korrel heeft bij de grandslamwedstrijden in Tel Aviv goud veroverd in de klasse tot 100 kilogram. In de finale won de nummer vijf van de wereld dankzij een golden score (waza-ari) van de mondiale nummer twee en Europees kampioen Peter Paltchik uit Israël.

De 26-jarige Korrel, die bij de WK van 2019 brons won, rekende op weg naar de finale af met de Est Minaskin (ippon), de Australiër Ozcicek-Takagi (ippon), de Georgiër Ilja Soelamanidze (waza-ari) en de Rus Nijaz Iljasov (ippon).

Simeon Catharina was snel klaar in Tel Aviv. De Hagenaar werd in deze klasse in zijn eerste partij op zijn rug gegooid door de Braziliaan Leonardo Gonçalves.

Brons Spijkers na winst op Meyer

In de klasse boven 100 kilogram namen Roy Meyer en Jur Spijkers het tegen elkaar op in de strijd om het brons. Die plak was voor Spijkers (IJF-33) toen Meyer (IJF-6) in de verlenging zijn derde strafje (shido) kreeg.

Meyer verloor in de kwartfinales van de wereldkampioen junioren van 2018, de Georgiër Gela Zaalisjvili (waza-ari) en won in de herkansingen van de Tadzjiek Temoer Rachimov (ippon).

Spijkers haalde dankzij drie zeges de halve finales en boog daarin met waza-ari voor Europees kampioen Tamerlan Basjajev uit Rusland.

Henk Grol (IJF-5) ontbrak in Tel Aviv. Meyers concurrent voor het olympische ticket richt zich volledig op de EK van eind april.

Verkerk doet goede zaken met bronzen plak

Marhinde Verkerk veroverde in Tel Aviv brons in de klasse tot 78 kilogram en boekte zo belangrijke winst in de strijd met Guusje Steenhuis om een ticket voor de Olympische Spelen.

Marhinde Verkerk (wit) in duel met de Poolse Beata Pacut

Steenhuis verloor in de kwartfinales van de Duitse Luise Malzahn (waza-ari) en in de herkansingen van de Kroatische Karla Prodan (ippon) en werd uiteindelijk zevende.

Verkerk (WK-goud in 2009 en EK-goud in 2015) begon met een zege op de Poolse Beata Pacut, maar boog in de kwartfinales voor oud-wereldkampioene en viervoudig Europees kampioene Audrey Tcheuméo (waza-ari).

Daarna versloeg ze in de herkansingen Aleksandra Babintseva (ippon) en was ze in de strijd om het brons Malzahn (twee keer tweede op de EK) de baas met waza-ari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl