Blijdschap bij Everton na de uitzege op stadsrivaal Liverpool
NOS VoetbalAangepast

Everton bezorgt Liverpool vierde thuisverlies op rij, Chelsea speelt 1-1

Everton heeft de Merseyside Derby tegen Liverpool met 2-0 gewonnen. De laatste keer dat 'The Toffees' daar op bezoek op Anfield in slaagden was in september 1999. Everton is nu in punten naast de stadsrivaal, die nu zesde staat, gekomen, maar heeft nog een duel tegoed.

Voor de thuisploeg was het al de vierde nederlaag op eigen terrein op rij, een evenaring van het clubrecord uit 1923. Tot aan de negatieve reeks waren de Reds 68 duels ongeslagen geweest in eigen huis.

Everton kwam in de 238ste aflevering van de stadsderby al snel tot scoren. Richarlison schoof na een steekpassje van James Rodriguez de bal in de hoek. Liverpool viel aan en Jordan Henderson volleyde bijna raak; Jordan Pickford redde net. Alisson Becker deed hetzelfde aan de andere kant bij een kopbal van Seamus Coleman.

Even was het na rust bij Everton pompen of verzuipen. Maar de bezoekers kregen het achterin weer op orde en Liverpool liep zich steeds weer vast. Een counter leidde zelfs tot de 0-2. Dominic Calvert-Lewin viel na een gemiste kans over Trent Alexander-Arnold, waarna Gylfi Sigurdsson vanaf de penaltystip het vonnis velde.

Remise Chelsea, met Ziyech als invaller

Chelsea heeft genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel bij Southampton. Op papier leek het een eenvoudige klus voor de Londense topclub, aangezien Southampton de nummer dertien van de ranglijst is en bovendien de voorbije zes duels had verloren. Chelsea, dat onder de nieuwe trainer Thomas Tuchel de laatste vier competitieduels had gewonnen, is de nummer vier van de Premier League.

Mason Mount maakt vanaf de stip gelijk voor Chelsea

Van enig statusverschil was op het veld echter niets te merken. Na een halfuur spelen was het de Japanner Takumi Minamino die Southampton op voorsprong bracht. Pas na de thee bracht Mason Mount uit een strafschop Chelsea weer op gelijke hoogte.

Hakim Ziyech moest ook nu weer genoegen nemen met een plaats op de bank bij Chelsea. Pas een kwartier voor tijd bracht Tuchel hem in het veld, als vervanger voor een andere invaller, Callum Hudson-Odoi. Laatstgenoemde mocht een klein halfuur zijn kunsten vertonen, maar kon kennelijk zijn trainer niet overtuigen.

Ook het inbrengen van Ziyech leidde niet tot een kentering in de wedstrijd. De oud-Ajacied maakte weinig indruk. Chelsea blijft door het gelijkspel op de vierde plek steken, maar kon zondag worden gepasseerd door West Ham United.

"Ik heb harde keuzes moeten maken en daarvan is Hakim nu het slachtoffer", zei trainer Thomas Tuchel daags voor de wedstrijd over Ziyech.

Stand aan kop Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl