NOS Voetbal

Schmidt maakt zich geen zorgen om PSV: 'Wat ploeg laat zien is goed, niet perfect'

Roger Schmidt ziet geen enkele reden zich zorgen te maken om de situatie bij PSV. De Eindhovenaren boekten in de laatste vijf duels slechts een zege, waardoor hun rol dit seizoen op zowel nationaal als internationaal niveau praktisch uitgespeeld is.

"Wat de ploeg laat zien is goed, niet perfect", oordeelt Schmidt vrijdagmiddag. Niet meer en niet minder.

Positief bekeken staat PSV immers nog stevig op de tweede plek in de competitie en is de club nog steeds Europees actief, ook al wordt het volgende week in het Philips Stadion een hels karwei de 4-2 nederlaag tegen Olympiakos recht te zetten. En uitschakeling door Ajax in de beker, dat mag ook geen ramp worden genoemd.

En Schmidt zelf staat er zo op twee derde van zijn eerste seizoen nog positief in.

Schmidt hoort de geluiden, maar voelt geen extra druk: 'Totaal niet'

De achterban wordt langzamerhand wat kritischer over de aanpak van de Duitser. Het spectaculaire voetbal was nog maar bij vlagen te zien. En de kans op een prijs lijkt met negen verliespunten meer dan Ajax én een zware Europese dobber nihil.

Schmidt voelt die druk niet. "Totaal niet...", benadrukt hij. "Ik begrijp alles wat gezegd wordt, maar mijn taak is om hier iets te ontwikkelen."

Smalle en jonge selectie

Het bomvolle programma werkt dat tegen, vindt de oefenmeester. "We hebben een smalle en jonge selectie. Jongens die terugkomen van blessures. En dat we niet veel spelers nu in topvorm hebben, is ook een probleem."

Zondag kan PSV afstand nemen van Vitesse, dat vijf punten minder heeft. "Spelers zijn nog steeds moe", zegt Schmidt na de nederlaag in Athene, twee dagen voor het volgende duel. "Het is al een uitdaging om ze weer fris aan de aftrap te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl