Medvedev verslaat Tsitsipas en bereikt finale Australian Open Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Daniil Medvedev is zondag de tegenstander van Novak Djokovic in de finale van de Australian Open. De Rus bereikte in Melbourne zijn tweede grandslamfinale door Stefanos Tsitsipas met duidelijke cijfers opzij te zetten: 6-4, 6-2, 7-5.

Medvedev, de nummer vier van de wereld en US Open-finalist van 2019, verkeert in blakende vorm. De Rus boekte tegen Tsitsipas, de nummer zes van de wereld, alweer zijn twintigste overwinning op rij. Elf van die zeges waren tegen toptienspelers.

Weergaloze passing

Tegen Tsitispas was hij duidelijk de baas in de lange rally's en lange tijd ongenaakbaar op eigen service. Op 3-1 in de derde set veerde de Griek toch nog op en leek zelfs op weg naar setwinst, maar Medvedev was precies op tijd weer bij de les.

Met een weergaloze passing plaatste de Rus op 5-5 de beslissende break.

Stefanos Tsitsipas AFP

Tsitsipas stond door zijn overwinning op Rafael Nadal voor de tweede keer in de halve finales van de Australian Open, maar wacht nog altijd op zijn eerste grandslamfinale.

Medvedev legt druk bij Djokovic

Medvedev kreeg het even benauwd bij de opleving van Tsitsipas. "Ik heb gezien hoe hij tegen Nadal terugkwam van een 2-0 achterstand in sets, dus ik werd toch wel een beetje zenuwachtig. Gelukkig bleef ik kalm, ik probeerde gewoon aces te blijven staan."

En nu wacht Djokovic. "Hij staat onder druk, ik niet. Novak heeft hier al zijn acht finales gewonnen. Hij heeft dus weinig te winnen en veel te verliezen", aldus Medvedev.

STER reclame