Bruno Fernandes de gevierde man bij Manchester United

Manchester United simpel langs Real Sociedad, bizarre avond Bosz in Bern

Zonder de geblesseerde Donny van de Beek heeft Manchester United in de Europa League uitgehaald tegen Real Sociedad. In Turijn, wegens coronarestricties, zegevierden de Engelsen met 4-0.

Nadat Adnan Januzaj, de Belgisch international met een verleden in Manchester, in de openingsfase zijn gekrulde schot net naast zag gaan, trok de nummer twee van de Premier League het initiatief naar zich toe.

Bruno Fernandes profiteerde van een botsing tussen Real-doelman Alex Remiro en twee verdedigers en schoof de bal simpel binnen. Na rust sloeg de Portugees weer toe, na inmenging van de VAR die geen buitenspel constateerde.

Voor de statistieken

Marcus Rashford en Daniel James maakten het feestje voor de Engelse formatie compleet. De return van volgende week in Manchester, voor een plek in de achtste finales, is louter voor de statistieken.

Peter Bosz beleefde een bizarre avond met Bayer Leverkusen. Op bezoek bij Young Boys werd zijn ploeg in de eerste helft weggespeeld. Christian Fassnacht, Jordan Siebatcheu en Meschak Elia bepaalden de ruststand op 3-0.

Verbijstering bij Jeremie Frimpong en Jonathan Tah

Kansloze missie? Nee, want na rust toonde Leverkusen plots een ander gezicht. Patrik Schick zorgde met twee treffers, waarvan één op aangeven van de 20-jarige Nederlander Jeremie Frimpong die zijn basisdebuut beleefde, snel voor een 3-2 tussenstand. Moussa Diaby maakte zelfs de gelijkmaker.

Het slotakkoord was toch voor Young Boys. Vlak voor tijd liet Jordan Siebatcheu de Zwitsers voor de vierde keer juichen. Daley Sinkgraven speelde net als Frimpong het gehele duel.

  • NOS
    Uitslagen Europa League
  • NOS
    Uitslagen Europa League

Het door een corona-uitbraak getroffen Club Brugge behaalde eerder op de dag op bezoek bij Dinamo Kiev een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Daardoor is de kans op plaatsing voor de achtste finales van de Europa League nog altijd rijkelijk aanwezig.

Onder anderen smaakmaker Noa Lang en Stefano Denswil ontbraken door een positieve test bij de Belgen. Ook trainer Philippe Clement en de rest van de technische staf moesten thuisblijven. Bas Dost en Ruud Vormer stonden wel aan de aftrap.

Brandon Mechele viert zijn treffer met Ruud Vormer en Bas Dost

Vormer had na rust met een assist uit een corner een belangrijk aandeel in de 1-1 van Brandon Mechele, die raak kopte. De Oekraïners hadden even daarvoor de score geopend in de persoon van Vitali Boejalsky. Hij krulde de bal van net buiten het strafschopgebied in de verre hoek.

Dost kreeg in de slotfase nog een mogelijkheid om Brugge de winst te bezorgen, maar de boomlange Nederlandse spits kopte over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl