Vreugde bij het team van Noorwegen pro Shots

Bij de WK skiën in Cortina d'Ampezzo heeft Noorwegen goud veroverd bij de landenwedstrijd. Het team bestaande uit Kristina Riis-Johannessen, Thea Louise Stjernesund, Sebastiaan Foss-Solevaag en Fabian Solheim was in een spannende finale Zweden de baas.

Elke wedstrijd bestond uit vier runs op de parallel-reuzenslalom: twee runs door de rode poortjes en twee door de blauwe. Elk land trad met twee skiesters en twee skiërs aan en bij een 2-2 eindstand gaf de opgetelde tijd van de snelste vrouw en de snelste man de doorslag.

Het rode deel van de piste was duidelijk sneller dan het blauwe, want slechts twee van de 32 runs vanaf de kwartfinales tot en met de finale werden gewonnen door de skiër of skiester op de blauwe poortjes.

Finale

In de finale lukte het Foss-Solevaag om zijn race te winnen aan de blauwe kant, waarmee hij een groot aandeel had in de eerste gouden medaille ooit van Noorwegen bij de landenwedstrijd.

Het brons ging naar Duitsland, dat in de strijd om de derde plaats nipt sterker was dan uittredend wereldkampioen Zwitserland.

STER reclame