Politieonderzoek na de beschieting van Bigidagoe ANP

Drie rappers die eind vorige week in Amsterdam werden aangehouden, zijn weer vrij. Volgens het Openbaar Ministerie is met hun aanhouding mogelijk een gewapend conflict voorkomen.

Volgens diverse media gaat het om rappers Bigidagoe, Shaquille en Chivv. Het OM denkt dat ze ruzie hadden om een halsketting. De drie werden opgepakt op verdenking van diefstal met geweld, bedreiging en wapenbezit.

Bigidagoe werd vorig jaar augustus in Amsterdam neergeschoten en raakte zwaargewond. Later werd ook het huis van zijn moeder onder vuur genomen.

Maatschappelijke onrust

Op basis van berichten op sociale media concludeerden OM en politie eind vorige week dat de spanning tussen het drietal opliep. "Gezien de maatschappelijke onrust en de potentiële escalatie waarbij vuurwapengeweld niet wordt geschuwd, hebben politie en het OM besloten om de drie mannen aan te houden", zegt het OM.

De rechter-commissaris vindt het niet nodig om hen langer vast te houden, maar ze blijven wel verdachte. Voor de komende maanden hebben ze van de gemeente Amsterdam een gebiedsverbod gekregen.

STER reclame