Olivier Giroud zette Chelsea na ruim een half uur op voorsprong
NOS Voetbal

Chelsea boekt nieuwe zege onder Tuchel, Liverpool zakt naar zesde plaats

Dankzij de vierde overwinning op rij is Chelsea gestegen naar de vierde plaats in de Premier League. De ploeg uit Londen was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Newcastle United, door doelpunten van Olivier Giroud en Timo Werner.

Chelsea is daardoor nog altijd ongeslagen onder coach Thomas Tuchel, die eind januari werd aangesteld als vervanger van de ontslagen Frank Lampard. De komst van Tuchel is vooralsnog geen goed nieuws voor Hakim Ziyech, die tegen Newcastle opnieuw genoegen moest nemen met een plaats op de bank.

Krachtsinspanning

Chelsea opende na ruim een half uur de score. Een voorzet van Werner werd niet goed verwerkt door doelman Karl Darlow, waarna Giroud op de juiste plek stond om af te ronden.

De stand in de Premier League

Niet lang daarna belandde de bal na een corner voor de voeten van Werner, die met een uiterste krachtsinspanning voor 2-0 zorgde. In de tweede helft behield Chelsea het overwicht, maar kwam het ondanks een aantal aardige kansen niet meer tot scoren.

Liverpool zakt weg

Door de zege van 'The Blues' - en omdat West Ham United eerder op de avond eenvoudig won van hekkensluiter Sheffield United (3-0) - is Liverpool nu gezakt naar de zesde plaats. De regerend landskampioen is bezig aan een slechte periode, met drie nederlagen op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl