Chiem Balduk

In de nieuwe aflevering van de politieke podcast De stemming van Vullings en Van der Wulp komt de campagneblunder door CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra aan bod. Hij ging schaatsen met Sven Kramer in ijsstadion Thialf in Heerenveen en deelde foto's daarvan. "Online kreeg hij meteen al een bak ellende over zich heen", zag Joost. "Allemaal reacties van mensen die erop wijzen dat ze zelf niet kunnen sporten door het besluit van het kabinet."

"Een blunder", vindt ook Xander. Hij zag een opmerkelijke reactie van minister Van Ark voor Sport. Die vond het "een beetje dom". Joost: "Van Ark zit vast op ijshockey. Dit is toch een stevige bodycheck."

Chaos

Joost en Xander blikken verder terug op de chaotische ontwikkelingen rondom de avondklok, nadat de rechter jhier dinsdag een streep door zette. De vraag is of premier Rutte hier last van gaat krijgen in de verkiezingscampagne. "De VVD heeft in de laatste peiling van EenVandaag een paar zetels ingeleverd."

Deze aflevering van De Stemming kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

STER reclame