Toni Kroos viert zijn 2-0 voor Real Madrid in het thuisduel met Valencia

Routiniers schieten Real Madrid voorbij zwak Valencia

Real Madrid heeft in La Liga zijn derde opeenvolgende overwinning geboekt. De landskampioen was voor rust al klaar met het zwak spelende Valencia: 2-0.

Karim Benzema, die vanwege de afwezigheid van Sergio Ramos de aanvoerdersband droeg, opende na twaalf minuten de score met een afstandsschot, waarop Valencia-doelman Jaume Domènech laat reageerde, en tekende daarmee voor zijn twaalfde goal van het seizoen.

Een andere oudgediende, Toni Kroos, was vlak voor het einde van de eerste helft het eindstation van een vloeiende Real-aanval. De Duitser schoot mooi raak op aangeven van Lucas Vázquez, die goed het overzicht wist te houden.

Halverwege de tweede helft dacht vleugelverdediger Ferland Mendy nog de 3-0 voor Real te hebben gemaakt, maar de videoscheidsrechter keurde de treffer af wegens buitenspel.

Tweede plaats

Het team van coach Zinedine Zidane neemt dankzij de winst de tweede plaats over van Barcelona, dat wel een duel minder heeft gespeeld. De achterstand van Real Madrid op stadsgenoot en koploper Atlético, dat twee duels minder heeft gespeeld, is vijf punten.