Waterpoloërs houden stand tegen Duitsland en winnen eerste wedstrijd OKT Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse waterpoloërs zijn het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam begonnen met een knappe 11-10 zege op het iets sterker geachte Duitsland. Die overwinning kwam niet zonder slag of stoot tot stand.

Oranje kwam met 8-2 voor en er leek op dat moment geen vuiltje aan de lucht, maar Duitsland kwam terug in de wedstrijd en stond ruim twee minuten voor het einde nog maar een punt achter. Nederland hield in de slotfase echter stand.

Drie tickets naar Tokio

Nederland moet in een poule van zes bij de eerste vier eindigen om naar de kwartfinales te gaan. Rusland en Kroatië zijn de sterkste tegenstanders in de groep. Er liggen in Rotterdam drie olympische tickets klaar.

De afgelopen jaren speelden Nederland en Duitsland vier keer tegen elkaar en telkens was het verschil niet groter dan één doelpunt. Dankzij een uitstekende defensie, sterk keepen van Eelco Wagenaar en scherpte voorin liep Oranje dit keer uit naar een ruime voorsprong, maar toch werd het weer spannend.

In januari plaatsten de Nederlandse waterpolovrouwen - die tot de wereldtop behoren - zich voor Tokio. De mannen waren in 2000 voor het laatst actief op de Olympische Spelen.

Bekijk hier een reportage over de waterpoloërs aan de vooravond van het OKT.

Oranje's recept voor ticket Spelen: 'Drie landen pakken en een keer stunten'

STER reclame