Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - VVV-Venlo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

FC Utrecht doet in de eredivisie weer volop mee in de strijd om de play-offs. De Domstedelingen vervolgden hun sterke reeks met een thuisoverwinning op VVV-Venlo (3-1), al komt het elftal van trainer René Hake nog steeds erg moeizaam tot scoren.

VVV'er Tobias Pachonik brak met een eigen goal de ban, toen hij na een uur spelen een kopbal van Mimoun Mahi van richting veranderde.

En de thuisclub had daarbij ook wel een hoop pech dat het lang bij die ene treffer bleef. Liefst drie keer werd paal of lat geraakt. In de eerste helft tikte keeper Thorsten Kirschbaum een schot van afstand van de ijverige rechtsback Hidde ter Avest tegen de paal. Pogingen van Gyrano Kerk (lat) en Adam Maher (paal) kon de Duitse keeper alleen maar horen.

Gerechtigheid

Het leek voor Utrecht weer zo'n middag te worden, waarbij het niet voor het eerst dit seizoen de tol moest betalen voor de vele gemiste kansen. De grootste was voor Maher, toen de VAR scheidsrechter Bas Nijhuis naar de kant riep om te kijken naar een zeer ongelukkige handsbal van Danny Post. De redding van Kirschbaum op de penalty van Maher zal bij de Venlonaren vooral hebben gevoeld als gerechtigheid.

Alvast babyfelicitaties voor Mahi en Hake kan ook breeduit lachen

De Venlonaren hoopten intussen op een bevlieging van Georgios Giakoumakis, maar Zinedine Machach had vlak voor rust bij een gevaarlijke uitbraak geen oog voor de makkelijk scorende Griek.

Nadat Utrecht dus hulp had gekregen bij de openingstreffer, verzuimden Mahi (zijnet) en Kerk de marge te vergroten. Uiteindelijk zorgden de invallers Ramselaar en Mahi voor de beslissing, de vierde zege in de laatste vijf duels voor Utrecht.

Tussendoor trapte Giakoumakis tijdens die doelpuntrijke slotfase een door hemzelf versierde penalty stijf in de kruising, zijn 22ste goal van het seizoen.

Statistieken FC Utrecht-VVV:

STER reclame