Phil Bauhaus in 2020 in de Ronde van Saudi-Arabië
NOS Wielrennen

Bauhaus voorkomt trilogie Ballerini in Ronde van de Provence, eindwinst Sosa

Phil Bauhaus heeft de vierde en laatste etappe in de Ronde van de Provence op zijn naam geschreven. De sprinter van Bahrain-Victorious hield Davide Ballerini van zijn derde ritzege. Nacer Bouhanni eindigde als derde.

In de niet al te lastige slotrit van Avignon naar Salon-de-Provence (163,5 kilometer) mochten Luis Mas, Tony Gallopin, Jérémy Leveau en het Noorse talent Andreas Leknessund drie minuten voorsprong nemen.

Nadat de vier vluchters op een kilometer of twee waren ingelopen trok wereldkampioen Alaphilippe zelf de sprint aan voor zijn ploegmaten Zdenek Stybar en sprinter Ballerini. De Italiaan leek in ideale positie gebracht te worden, maar kwam te vroeg op kop. Voor de Duitser Bauhaus was het daarna een koud kunstje om Ballerini te kloppen.

Eindzege Sosa

De eindzege van Iván Ramiro Sosa kwam niet meer in gevaar. Sosa sloeg zijn slag zaterdag op de flanken van de Mont Ventoux en is zo de opvolger van zijn landgenoot Nairo Quintana.

Julian Alaphilippe pakte onderweg nog drie bonusseconden en verdrong Sosa's land- en ploeggenoot Egan Bernal zo van de tweede plaats in het eindklassement.

Wout Poels eindigde als vierde in het eindklassement, Bauke Mollema werd zesde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl