NOS Sport

Herstelde Djokovic rekent af met Raonic, qualifier Karatsev blijft verbazen

Blessure of niet, Djokovic blijft winnen bij Australian Open

Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld, heeft zich voor de twaalfde keer geplaatst voor de laatste acht op de Australian Open. De Serviër, achtvoudig winnaar, klopte de Canadees Milos Raonic: 7-6 (3), 4-6, 6-1, 6-4.

Raonic had hun elf eerdere ontmoetingen verloren, maar toch mocht de Canadees op een stunt hopen, want Djokovic zou in de vorige ronde geblesseerd zijn geraakt. Daar bleek alleen in de tweede set iets van, maar pas nadat hij gebroken was. De Serviër bewoog verder vrij soepel, serveerde goed en strekte zich ook naar de moeilijkere ballen. Djokovic gaf geen geen enkel breekpunt meer weg en Raonic wekte ook niet de indruk te geloven in een verrassing.

Djokovic mag zich nu opmaken voor het duel met Alexander Zverev. De Duitser was de 30-jarige Serviër Dusan Lajovic met 6-4, 7-6 (5), 6-3 de baas.

Zverev leverde onmiddellijk zijn opslag in, maar repareerde de schade ook weer direct. Hij domineerde vervolgens in de rally, maar het duurde onnodig lang voor hij de als 23ste geplaatste Serviër op de knieën had en dat kwam vooral door zijn eigen slordigheid. De 23-jarige Duitser sloeg 44 winners, maar tekende ook voor 33 afzwaaiers en liet tien breakpoints onbenut.

Thiem lusteloos

Grigor Dimitrov heeft op de Australian Open in Melbourne verrassend de laatste acht bereikt. De Bulgaar deed dat opvallend gemakkelijk ten koste van de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-4, 6-4, 6-0.

Thiem krijgt pak slag bij Australian Open: 'Ben geen machine'

Thiem had in de derde ronde tegen Nick Kyrgios op karakter een 2-0 achterstand in sets weten om te buigen. Die mentale weerbaarheid ontbrak ditmaal volledig. De Oostenrijker, vorig jaar verliezend finalist in Melbourne en winnaar van de US Open, oogde lusteloos en grossierde in fouten. Dimitrov,die drie van hun zes eerdere duels had gewonnen, maakte daar dankbaar gebruik van, spaarde Thiem niet in set drie en haalde voor de vierde keer de kwartfinales in Melbourne.

Om na 2017 opnieuw de halve finales te halen, moet Dimitrov afrekenen met de Rus Aslan Karatsev. De mondiale nummer 114 knokte zich op bewonderingswaardige wijze langs Felix Auger-Aliassime: 3-6, 1-6, 6-3, 6-3, 6-4.

De Canadees wordt met de haven in zicht geregeld door de spanning bevangen. Hij speelde al zeven finales op het hoogste niveau, maar won er geen. Tegen Karatsev was Auger-Aliassime twee sets lang heer en meester, maar toen hij meer weerstand ondervond, ging het faliekant mis. Karatsev rook zijn kans en knokte zich naar de zege. De Rus, 27 jaar oud, is pas de zevende speler die de kwartfinales haalt bij zijn grandslamdebuut.

Kwartfinales mannen

Novak Djokovic (1) - Alexander Zverev (6)
Grigor Dimitrov (18) - Aslan Karatsev
Roeblev (7)/Ruud (24) - McDonald/Medvedev (4)
Tsitsipas (5)/Berrettini (9) - Fognini (16)/Nadal (2)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl